Emlak Kursu
Türkiye'nin ilk MEB onayli
Emlak ve Danismanlik Kursu
0212 654 17 60

www.emlakkursu.com
Tasinmaz.Com
Emlakçilar ve emlak arayanlari bulusturmak
için hazirlanan portal site.

www.tasinmaz.com
Bodrumda Satılık Emlak
Bodrum'un yeni ve
dinamik markası.

www.bodrumdasatilikemlak.com
Emlakcim Gayrimenkul
Çekmeköy Bölgesinde Lider
Gayrimenkul Ofisi

www.emlakcim.com.tr

Gönderen Konu: Tasarruflu camla enerji kaybına son  (Okunma sayısı 815 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Koyu GRİ

  • Genel Moderatör
  • *****
  • İleti: 656
  • Cinsiyet: Bay
  • Emlakçıların Forumu
    • Facebook Sayfası
Tasarruflu camla enerji kaybına son
« : 24 Mart 2010, 23:43:43 »

 Tasarruflu camla enerji kaybına son

 
Cam Merkezi Sanayi ve Ticaret AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Semavi Yorgancılar, konutlarda yaşanan enerji kaybının yüzde 30'una pencerelerin neden olduğunu iddia etti.

İZMİR - Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Cam ve Seramik Ürünleri Meslek Komitesi, enerjinin verimli kullanımı ve tasarrufunun önem kazandığı günümüzde, enerji tasarrufu sağlayan cam ürünlerin kullanımının yaygınlaştırılması ve ilgili kesimlerin bilgilendirilmesi amacıyla Cam Merkezi işbirliğinde toplantı düzenledi.
Toplantıda konuşan Yorgancılar, enerji tasarrufunun önemine dikkati çekti. Türkiye'nin enerji politikalarına değinen Yorgancılar, ''Maalesef ülkemizde kullandığımız enerjinin neredeyse tamamını ithal ediyoruz. Bunu bir havuza benzetiyorum. Bir taraftan havuzu doldurmaya çalışıyoruz, bir yandan da tasarruf etmeye çalışıyoruz. Türkiye'de 2,5 milyar dolarlık enerji kaybı var. Isınmak için yılda 10 milyar dolar doğal gaz ithal ettiğimiz göz önüne alındığında, bunun yüzde 25'i camlarımızda heba oluyor'' dedi.
Yorgancılar, konutlarda enerjinin verimli kullanımında, cam haricinde klima, aydınlatma ve elektrikli ev aletlerinde çeşitli yenilikler yapıldığını dile getirerek, ''Konutlarda yaşanan enerji kaybının yüzde 30'una pencereler neden oluyor.
Tek camı çift cama dönüştürdüğümüzde yüzde 50, tek camı yalıtımlı camla değiştirdiğimizde yüzde 70'e yakın tasarruf sağlayabiliriz. Bu değişiklik sadece ısı yalıtımı değil, konfor hissi de verir'' diye konuştu.
 
Fransa'nın önde gelen şirketlerinden Saint-Gboian Glass'ın kaplama teknolojileriyle tasarrufu 3-5 kat artıran camlar ürettiğini ifade eden Yorgancılar, bunun, yazın soğutma, kışın ise ısıtma giderlerine önemli katkıda bulunduğunu söyledi.
EBSO Meclis Üyesi Gülfem Perçin de ''Ege Bölgesi Sanayi Odası ile Cam Merkezi, soğutma giderlerinin ısıtmanın 4 katı olduğu Ege'de, bölgenin enerji ve enerji kaynaklarına gösterdiği özeni ortaya koyuyor'' dedi.
 
 



 


* Emlak Forum un En Popüler Bölümleri